tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mallaspullan klassikot: Maailman herkullisin pannukakku

Haluatteko tietää reseptin maailman herkullisimpaan pannukakkuun? Vuosia sitten jotakin aikakauslehteä lukiessani törmäsin näyttelijä Kristiina Halkolan luottoreseptiin voita ja kermaa pursuavasta pannukakusta. Pistin ohjeen silloin talteen, mutta en koskaan "kehdannut" sitä kokeilla; niin epäterveelliseltä se vaikutti ja vaikuttaa edelleen. Nyt kuitenkin halusin tämän testata ja tarjota reseptin myös teille, jos ette sitä ole aiemmin bonganneet.


Pannarin kypsyessä uunissa taikinan pinnalla vellova rasvameri oli mykistävä näky! Maistiaisilla olleen ystäväni kanssa totesimme maun olevan kuin nekkua, joka oli hyvin osuva kuvaus. Kun voi ja kerma tiivistyvät uuninlämmössä, tulos ei voi olla kuin maailman paras. 


Maailman herkullisin pannukakku
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1,5-2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
200 g voita

päälle 0,5 dl sokeria

Vatkaa munat kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma, vehnäjauhot ja suola. Sulata voi ja anna hetken jäähtyä. Lisää voi taikinan joukkoon. Jos taikina on kovin löysää, lisää puolisen desiä jauhoja; taikinan kuuluu olla normaalia pannukakkutaikinaa paksumpaa. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle sokeria ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan tai marjahillon kanssa.



- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...