Pannarin kypsyessä uunissa taikinan pinnalla vellova rasvameri oli mykistävä näky! Maistiaisilla olleen ystäväni kanssa totesimme maun olevan kuin nekkua, joka oli hyvin osuva kuvaus. Kun voi ja kerma tiivistyvät uuninlämmössä, tulos ei voi olla kuin maailman paras.
Maailman herkullisin pannukakku
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1,5-2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
200 g voita
päälle 0,5 dl sokeria
Vatkaa munat kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma, vehnäjauhot ja suola. Sulata voi ja anna hetken jäähtyä. Lisää voi taikinan joukkoon. Jos taikina on kovin löysää, lisää puolisen desiä jauhoja; taikinan kuuluu olla normaalia pannukakkutaikinaa paksumpaa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle sokeria ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan tai marjahillon kanssa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti