maanantai 22. kesäkuuta 2015

Sitruuna-kylmäsavulohipasta

Uusi suosikkipastamme on tässä! Mahdottoman herkullinen, nopea, täyteläinen, yksinkertainen, sitruunainen... Mitä kaikkia adjektiiveja vielä keksisinkään? Avokadopastan luojan Hanna Gullichsenin uusin resepti ei sisältänyt kylmäsavulohta, vaan se oli Maltaan idea. Eikä ollut yhtään huono keksintö, sillä sitruuna ja kalahan sopivat tunnetusti yhteen oikein hyvin. 


Luokittelin reseptin sekä kasvis- että kalaruoaksi, joten kukin voi itse päättää, tekeekö tämän kalalisäyksellä vai ei. Molempi parempi. Pääasia on, että kokeilet tätä, sillä tällaista herkkua ei uskoisi saavan näistä aineksista ja vartin aikana. Mallas voi todistaa, että nuolin lautasen puhtaaksi!


Sitruuna-kylmäsavulohipasta
25 g voita
1 sitruunan kuori
3 rkl sitruunan mehua
0,5 tl timjamia tai tuoreita oksia
2 dl kuohukermaa (tai 1 dl kermaa ja 1 dl valkoviiniä)
50 g parmesaania
150 g kylmäsavulohta
suolaa ja pippuria
250 g tuorepastaa

Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kiehauta ja lisää joukkoon kerma sekä timjami. 

Anna kiehua matalalla lämmöllä reilu viitisen minuuttia ja keitä sillä välin pasta al denteksi.
Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja pieneksi pilkottu kylmäsavulohi. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Tästä taisi tulla myös meidän perheen suosikki! Ja juuri nuo mainitsemasi adjektiivit kuvaavat täydellisesti tätä ruokaa. Ihana resepti, kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kiva kuulla! :) En olekaan hetkeen muistanut tätä tehdä, mutta nyt tuli sopiva muistutus asiasta! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...