sunnuntai 23. elokuuta 2015

Broilerin jauhelihapihvit ja sienikastike

Meiltä on useammankin kerran kysytty, teemmekö joka päivä ruokaa alusta alkaen ja aina uusia reseptejä kokeillen. Emme tosiaankaan! Pyrin ensinnäkin tekemään ruokaa yleensä ainakin kahdelle päivälle, jolloin joka ilta ei tarvitse seistä keittiössä - niin paljon kuin siitä pidänkin. Valmis ruoka töiden ja jumppien jälkeen on mahtava juttu. Toisekseen käytämme muiden kuolevaisten tavoin myös puolivalmisteita, kun sattuu laiskottamaan. Esimerkiksi Maltaan lemppareihin kuuluva intialainen ruoka valmistuu usein valmiskastikkeilla, joista paras muuten on Geeta'sin Saag. (Sain tosin Maltaalta viime synttärilahjana intialaisen ruoan keittokirjan, joka saattoi olla vinkki jostain...)


Yksi ei-niin-hehkeistä-mutta-hyvistä arkiruoistamme syntyi pakkaseen jemmatusta broilerin jauhelihasta, josta muotoutui yrttisiä pihvejä. Niiden seuraksi tein pikaisen sienikastikkeen, jossa hyödynsin sekä valmista että kaapin jämiä. Pussi valmista kantarellikastikejauhetta yhdistettiin grillailuista jääneisiin herkkusieniin, ja muutoin niin valju valmissoosi sai lisämakua Koskenlaskija-juuston kannikasta. Helppoa ja riittävän hyvää arkiruoaksi.

Broilerin jauheliha on melko mietoa, joten taikinaan kannattaa laittaa mausteita kunnolla. Jos pidät esimerkiksi currysta, voit laittaa mukaan myös sitä. Reilu annos tuoretta ruohosipulia ja timjamia viimeisteli pihvit.


Yrttiset broilerin jauhelihapihvit
1 dl korppujauhoa
1,5 dl vettä tai maitoa
400 g broilerin jauhelihaa
2 kevätsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
1 muna
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja anna turvota viitisen minuuttia. Lisää joukkoon muna, jauheliha sekä mausteet. 

Sekoita hyvin ja muotoile taikinasta kahdeksan pihviä pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Sienikastike
1 pss valmiskantarellikastikejauhetta
1 dl vettä
1 dl maitoa
200 g herkkusieniä
50 g Koskenlaskija-sulatejuustoa

Valmista kantarellikastike pakkauksen ohjeen mukaan eli laita kattilaan vesi ja maito ja vispaa jauhe sekaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja keitä sekoitellen kolme minuuttia. 


Pilko herkkusienet ja paista ne voissa ruskeiksi. Lisää kastikkeen joukkoon. Sulata juusto pieninä nokareina kastikkeeseen.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...