torstai 6. elokuuta 2015

Grillatut bataatti-kesäkurpitsa-halloumitornit

Grillin syövereistä kohosi pienen tauon jälkeen kasvisherkkuja, joiden idean sain Maku-sivustolta. Nämä bataattia, kesäkurpitsaa (huomatkaa: taas meillä syödään tätä vihannesta!) ja lempparijuustoani halloumia sisältävät tornit olivat nopeatekoisia, kauniita ja virkistävän erilaista grillattavaa. Miedot vihannekset saivat sopivan lisämaun juustosta ja ylle lusikoidusta tilli-cashewpestosta. Nämä myös yllättäen leikkautuivat nätisti eikä lopputuloksena ollut räjähtänyt tornien hautausmaa. 


Grillatut bataatti-kesäkurpitsa-halloumitornit
1 bataatti
1 kesäkurpitsa
1 pkt halloumijuustoa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

Huuhtele kasvikset ja kuori bataatti. Leikkaa bataatti sentin paksuisiksi viipaleiksi ja kesäkurpitsa hiukan paksummiksi viipaleiksi. Viipaloi halloumi ohuiksi viipaleiksi.

Sivele kasvikset öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Grillaa ne kypsiksi ja lado vuorotellen päällekkäin.


Tilli-cashewpesto
1,5 dl tilliä
0,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta sekaisin sauvasekoittimella. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella tai jos käsivoimia riittää, niin morttelilla. Tarkista maku ja lisää sitruunaa halutessasi. 


Alkuperäisessä ohjeessa oli vain yksi ruokalusikallinen sitruunamehua, mutta minusta maku jää silloin liian pähkinäisen täyteläiseksi. Laitoin siis ohjeeseen suoraan tuplasti mehua, mutta tee toki omien makunystyröidesi mukaan.



- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...