keskiviikko 19. elokuuta 2015

Linssininhoajan bataatti-linssikeitto

Jos luitte bloggaukseni soijamakaronilaatikosta, tiedätte inhoavani papuja, kikherneitä ja jonkin verran myös linssejä. Linssit kuuluvat siihen vähiten pahaan kategoriaan, ja kikherneet sinne aivan ylimpään. Voinkin samalla tunnustaa, että ainoa kerta, kun olen heittänyt syömäkelpoista, itsetehtyä ruokaa roskiin, on tapahtunut kokattuani Huomenta Suomen innoittamana kikhernemureketta. Vilunväristykset kulkevat vieläkin selkää pitkin, kun mietin sitä kammottavaa ruokaa. Vaikka aina pidänkin ääntä siitä, kuinka ruokaa ei todellakaan saa haaskata ja syön puoliksi homeiset hedelmätkin, niin se ruoka ei uponnut edes nenästä kiinni pitämällä.


Mutta nyt asiaan eli linsseihin, joita olen yrittänyt opetella vähitellen syömään. Tällä kertaa laitoin niitä kasvissosekeittoon, jonne ne huolellisen soseuttamisen jälkeen hukkuivat mainiosti. Muutoin hivenen ravinneköyhä ja kevyt keitto sai linsseistä lisää proteiinia ja jämäkkyyttä. Keiton pinnalle tein parvekepuutarhani tuotoksista nopean yrttiöljyn, joka piristi keiton melko makeaa makua. Linssit eivät maistuneet, joten keitto oli hyvää :)

Mitähän papu-linssi-hernehässäkkää seuraavaksi testaisin ? Mustapapupaistosta? Jaiks.


Bataatti-linssikeitto
1 kg bataattia
4 isoa perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl punaisia linssejä
öljyä
2 kasvisliemikuutiota
vettä
0,5 pkt Koskenlaskija Voimakas -sulatejuustoa
cayennepippuria

Kuori bataatit, perunat ja sipulit ja pilko paloiksi. Kuullota niitä hetken aikaa öljyssä ja lisää sitten vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää liemikuutiot sekä siivilässä huuhdotut linssit. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää juusto nokareina, sekoittele ja anna sulaa täysin. Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää ripaus cayennepippuria.


Yrttiöljy
kourallinen basilikaa, tilliä ja timjamia
1 tl sitruunamehua
3 rkl öljyä

Revi yrtit ja laita kapeaan kulhoon. Lisää sitruunamehu sekä öljy ja surauta sauvasekoittimella. Lisää öljyä, jotta saat juoksevan koostumuksen. Lisää yrttiöljyä keiton pinnalle.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Kaunis ja raikkaan oloinen, sai veden herahtamaan kielelle. Sopii hyvin näin aurinkoisena hellepäivinä, kun mieli ei tee raskaita ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Kevyt, mutta linssien ansiosta kuitenkin sopivasti täyttää mahaa ja vie nälän. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...