Mutta nyt asiaan eli linsseihin, joita olen yrittänyt opetella vähitellen syömään. Tällä kertaa laitoin niitä kasvissosekeittoon, jonne ne huolellisen soseuttamisen jälkeen hukkuivat mainiosti. Muutoin hivenen ravinneköyhä ja kevyt keitto sai linsseistä lisää proteiinia ja jämäkkyyttä. Keiton pinnalle tein parvekepuutarhani tuotoksista nopean yrttiöljyn, joka piristi keiton melko makeaa makua. Linssit eivät maistuneet, joten keitto oli hyvää :)
Mitähän papu-linssi-hernehässäkkää seuraavaksi testaisin ? Mustapapupaistosta? Jaiks.
Bataatti-linssikeitto
1 kg bataattia
4 isoa perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl punaisia linssejä
öljyä
2 kasvisliemikuutiota
vettä
0,5 pkt Koskenlaskija Voimakas -sulatejuustoa
cayennepippuria
Kuori bataatit, perunat ja sipulit ja pilko paloiksi. Kuullota niitä hetken aikaa öljyssä ja lisää sitten vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää liemikuutiot sekä siivilässä huuhdotut linssit. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Lisää juusto nokareina, sekoittele ja anna sulaa täysin. Soseuta keitto joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää ripaus cayennepippuria.
Yrttiöljy
kourallinen basilikaa, tilliä ja timjamia
1 tl sitruunamehua
3 rkl öljyä
Revi yrtit ja laita kapeaan kulhoon. Lisää sitruunamehu sekä öljy ja surauta sauvasekoittimella. Lisää öljyä, jotta saat juoksevan koostumuksen. Lisää yrttiöljyä keiton pinnalle.
- Pulla
Kaunis ja raikkaan oloinen, sai veden herahtamaan kielelle. Sopii hyvin näin aurinkoisena hellepäivinä, kun mieli ei tee raskaita ruokia.
VastaaPoistaÄlä muuta sano! Kevyt, mutta linssien ansiosta kuitenkin sopivasti täyttää mahaa ja vie nälän. :)
Poista