lauantai 26. syyskuuta 2015

Jauheliha-kaalivuoka

Viime aikojen suosikkiaineksiimme ovat kuuluneet kukka- ja parsakaali eri tavoin laitettuna. Sen sijaan, että keittäisimme niin sanotun varsinaisen ruoan kaveriksi perunaa, pastaa tai riisiä, teemme salaattia, uunijuureksia tai nyt jo useamman kerran nopeaa kaalilisuketta. Parsa- ja kukkakaalit höyrytetään al denteksi, pyöräytetään kunnon viipaleessa voita ja viimeistellään sormisuolalla. Joku voisi kutsua tätä karppaamiseksi; me kutsumme sitä vain hyväksi lisukkeeksi.


Tällä kertaa kaalit yhdistettiin tomaattisen jauhelihakastikkeen kanssa ja paistettiin uunissa meheväksi paistokseksi. Kuten niin monet uuniruoat, tämäkin vain parani seuraavana päivänä uudelleen lämmitettäessä.


Jauheliha-kaalivuoka
1 kukkakaali
1-2 parsakaalia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
100 g maustettua tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
1 rkl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Pilko kaalit pieniksi kukinnoiksi ja leikkaa parsakaalin varret ohuiksi viipaleiksi. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia niin, että kaalit jäävät vielä napakoiksi. Valuta ja kaada kasvikset uunivuokaan.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä ja lisää jauheliha ruskistumaan. Lisää sitten tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Kaada kastike vuokaan kaalien päälle ja sekoita varovasti. 

Ripottele juustoraaste päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...