keskiviikko 16. syyskuuta 2015

New York Cheese Cake Mallaspullan tapaan

Yksi ehdottomista lempikakuistani Prinsessakakun ohella on paistettu juustokakku eli New York Cheese Cake. Täyteläinen ja täyttä tavaraa oleva kakku uppoaa minuun suurinakin paloina eikä ole vielä koskaan päässyt kyllästyttämään. Itse en kaipaisi kakulle edes mitään lisuketta, jotta varsinaisen kakun maku ei peittyisi, mutta eipä mansikkasose tai vaahdotettu vaniljakastike ole sille pahaa tehneet.



Monien leipomiskertojen jälkeen olen päätynyt tiettyyn reseptiini, joka ei petä ja tuottaa aina herkullisen kakun. Pieniä variaatioita olen tehnyt päällisen suhteen ripottelemalla joskus ennen uuniinlaittoa päälle mustikoita tai valmiin kakun päälle tuoreita vadelmia. 

Tällä kertaa laitoin valmiin, jäähtyneen kakun päälle ranskankermaseoksen, ja sen pinnalle valuttelin limetahnaa. Hyrisyttävän hyvä yhdistelmä! Kakku päätyi ruokabloggareiden tapaamiseen Campasimpukan luo eli #campamiittiin. Taisi kelvata hyvin, kun vain pieni viipale jäi yli murkinoinnin jälkeen. 


New York Cheese Cake

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
600 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
150 g ranskankermaa
puolikkaan limen mehu
1 limen raastettu kuori

Päälle:
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
puolikkaan limen mehu
1 dl limetahnaa

Murskaa digestivekeksit joko monitoimikoneessa tai pussissa, jota painelet kaulimella. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos 24 senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Paista 175 asteessa kymmenen minuuttia. Jäähdytä pohja.

Vatkaa tuorejuusto, sokerit sekä jauhot sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten ja tämän jälkeen loput aineet. Kaada massa paistetun pohjan päälle ja paista 175 asteessa tunnin verran tai kunnes kakku "tytisee" keskeltä enää hiukan. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita foliota päälle suojaksi. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Yhdistä ranskankerma, sokeri ja limen mehu ja lusikoi seos kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin peitettynä yön ajaksi. Koristele limetahnaraidoilla.

- Pulla

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...