lauantai 3. lokakuuta 2015

Kasvis-pepperonigalette pikapohjalla

Jos en ole jo riittävän monta kertaa tuonut asiaa esille, niin kantava ajatus keittiössämme ja kokkailuissamme on mutkien oikominen suoriksi aina kun mahdollista ja turhien kommervenkkien välttäminen. Piipertäminen ja tuhraaminen on kiellettyjen asioiden listalla, ja kaikki elämää helpottavat vinkit otetaan aina riemuiten vastaan.


kasvis-pepperonigalette pikapohja galette ranskalainen pikaleivontaa

Yksinkertaisuuden lisäksi yritän viljellä sopivan terveellistä linjaa kuuluisaan malliin 80-20 eli kun 80 % ruuanlaitosta on sitä niin sanottua normaalia kotiruokaa, voi lopun 20 % käyttää haluamallaan tavalla ja kermaa ja sokeria yhdistellen. Eikä tuo meillä välttämättä tarkoita sitä, että maanantaista perjantaihin eletään askeettisesti ja viikonloppuisin korkki aukeaa, sillä usein huomaamme tavallisena tiistaina syövämme paljon hienompaa ruokaa kuin lauantaina. Ei viikonpäivällä ole väliä, kun hyvän ruoan kaipuu iskee.

Niinpä kun Isyyspakkaus-blogissa esiteltiin Satu Koiviston kehittämä pikainen piirakkapohja, joka valmistuu hetkessä ilman kohottamisia ja kokonaan ilman voita, se oli aivan täysosuma tarpeisiini. Niin yksinkertainen, helppo, terveellinen ja kuitenkin lopulta myös maistuva sekä rapea pohja pikaiseen piirakannälkään. Täytteiksi kaivelin jääkaapista porkkanan, sipulin ja parvekepuutarhastani lehtikaalia sekä punaisia pieniä jalapenoja, jotka eivät ole juuri lainkaan tulisia. Vielä muutama viipale pizzanteosta jääneitä pepperoneja ja päälle sinihomejuustomurua, ja pikapiirakka oli valmis.

kasvis-pepperonigalette pikapohja galette ranskalainen pikaleivontaa

Kasvis-pepperonigalette

Pohja:
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Täyte:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
100 g lehtikaalia
rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa
100 g ohuita pepperoniviipaleita
3 pientä jalapenoa
50 g sinihomejuustoa

1 rkl maitoa (voiteluun)

Sekoita pohjan ainekset kulhossa ja puristele pari minuuttia, kunnes siitä muodostuu pallo. Laita pallo pellille leivinpaperin päälle ja painele sormin isoksi pyöreäksi levyksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Huuhtele lehtikaali, poista kova lehtiruoti ja hienonna. Kuullota kasvikset öljytilkassa. Mausta kevyesti mustapippurilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Levitä kasvisseos pohjataikinan päälle, jätä reunoille sentin verran tilaa. Laita pepperoniviipaleet päälle ja murusta sinihomejuustoa pinnalle. Käännä reunat täytteen päälle ja voitele maidolla.

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes reunat ovat kevyesti ruskistuneet. 

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...