keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Thaimaalainen broiler-kookoskeitto suomalaiseen makuun

Liemessä-blogi kutsui lokakuussa kymmentä innokasta henkilöä mukaan uusien MAGGI-nestemäisten luomufondien testiryhmään. Mallaspulla oli kerrankin valppaana ja onnistuimme pääsemään ryhmään mukaan. Saimme postissa kotiin kolme uutuusfondia (liha, kana ja kasvis), jotka ilmestyvät kauppojen hyllyille nyt marraskuussa. 


thaimaalainen broiler-kookoskeitto broilerikeitto kookos thaimaa kanakeitto

Kyseessä ovat siis luomufondit, jotka ovat laktoosittomia ja gluteenittomia eivätkä sisällä myöskään natriumglutamaattia. Paketin mukana tuli infokirje, jossa kerrottiin myös fondien riittoisasta käytöstä. Yhdestä pienestä 200 millilitran pullosta saa valmista lientä 6,5 litraa! Suolapitoisuuskin on maltillinen 0,7-0,8 %. Fondit sisältävät myös kunnolla sitä oikeaa ainetta eli liha- ja kanafondeissa on 67 % lihalientä ja kasvisfondissa puolestaan 33 % kasviksia. 

thaimaalainen broiler-kookoskeitto broilerikeitto kookos thaimaa kanakeitto

Itse en ole juurikaan nestemäisiä fondeja käyttänyt, vaan heittänyt ruoan joukkoon liemikuutioita. Myönnän, ettei niistä kovin kummoista makua ruokaan ole saanut, joten otin ilolla vastaan nämä tuotteet kokeiluun. Testiryhmäläisiä kannustettiin kokeilemaan tuotteita monipuolisesti, ja sitä me yritimme totisesti tehdä parin viikon testikauden ajan. Hulautimme fondeja keittoon, kaalikääryleisiin, riisin keittoveteen, porkkanaleipätaikinaan ja munakkaaseen. Fondit toimivat kuulemma hyvin myös pöytämausteina, mutta siihen emme niitä vielä käyttäneet; saimme nimittäin tekovaiheessa aikaan jo niin hyvää, ettei ruokia tarvinnut enää pöydässä lisämaustaa.

Ensimmäisenä kokeilimme kanafondia ja teimme broiler-kookoskeiton thaimaalaisittain, mutta suomalaiseen suuhun sopivana. Tulisuutta ei siis nimeksikään, joten lisää yksi tai kaksi chiliä, jos haluat. Sen sijaan fondilla ja currytahnalla sai ilman mitään muita mausteita aikaan todella maukkaan liemen, ja keitto lusikoitiin vauhdilla alas. Kasviksina voit käyttää niitä, mistä pidät: me laitoimme tällä kertaa paprikaa, herkkusieniä sekä kidneypapuja.

thaimaalainen broiler-kookoskeitto broilerikeitto kookos thaimaa kanakeitto

Thaimaalainen broiler-kookoskeitto

4 annosta

600 g broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
2 rkl keltaista currytahnaa
1 rkl Maggi nestemäistä luomukanafondia
1 tlk (390/230 g) viipaloituja herkkusieniä
1 prk (400/240 g) kidneypapuja
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 dl tricoloripastaa
0,5 l vettä
2 rkl kalakastiketta

Ruskista broilerin fileesuikaleet öljyssä ja siirrä kattilaan. Kuullota hienonnetut sipulit ja viipaloidut paprikat öljyssä ja lisää nekin kattilaan. Sekoita currytahna kattilan ainesten joukkoon. Valuta herkkusienet sekä kidneypavut. Huuhdo pavut ja lisää molemmat kattilaan.

Lisää kookosmaito ja vesi ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. 

Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto sakenee liikaa. Mausta kalakastikkeella.

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Osallistuin testiryhmään ja tietämättä tästä reseptistä valmistin melkein samanlaista ja soppakattila on saanut kyytiä ... NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauska yhteensattuma! :) Tällainen keitto on kyllä superhyvää.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...