keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Mureat, makeat mokkaruudut

Vein kummityttöni 3-vuotissyntymäpäiväjuhliin tuliaisena mureita mokkaruutuja, joiden reseptin otin Kinuskikissan helpot suosikit -kirjasta. Nämä olivat todellakin mureita ja samalla hyvin makeita ja herkullisia pieniä suupaloja. Makeutta oli niin paljon, että jopa minulle riitti pieni pala!

mokkaruudut mokkaruutu mokka ruutu leivonta kahviruudut mokkaleivos

Päällinen tavoitti hieman mokkapalojen ideaa, sillä kuorrutteeseen tuli vahvaa kahvia pikakahvijauheesta tehtynä. Toisaalta valkosuklaa pehmensi makua mukavasti, ja lopputulos oli päivänsankarinkin mieleen. "Kahvi on pahaa ja väkevää aikuisten juomaa. Nämä leivokset ovat hyviä." Kummitäti kiittää tästä arviosta. :)

mokkaruudut mokkaruutu mokka ruutu leivonta kahviruudut mokkaleivos

Mureat mokkaruudut

20 pientä palaa

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
0,5 dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

pinnalle tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset vatkaten, samoin vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot joukkoon parissa erässä.

Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm:n kokoiseksi  levyksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes se on kypsä, mutta ei ruskistunut.

Kiehauta vesi kattilassa, ota pois levyltä ja lisää pikakahvijauhe. Sekoittele, kunnes jauhe on liuennut veteen. Lisää keltuainen. Lisää paloiteltu voi ja tomusokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut.

Jäähdytä seosta pari minuuttia ja lisää paloiteltu valkosuklaa joukkoon. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Kaada se pohjan päälle ja levitä reunoille asti. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia. Leikkaa paloiksi ja koristele tomusokerilla.

mokkaruudut mokkaruutu mokka ruutu leivonta kahviruudut mokkaleivos

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...