maanantai 16. toukokuuta 2016

Lanttu-porkkanarieskat

Siskonmakkarakeiton jäljiltä jääkaapin vihanneslokerossa kummitteli nahistuva lantunpuolikas sekä muutama porkkana. Samaan aikaan myös leipä oli talosta loppu. Nopea laskutoimitus 1 + 1 = lanttu-porkkanarieskat! 


lanttu-porkkanarieskat rieska rieskat lanttu porkkana leipä resepti

Pilkoin lantut pieniksi paloiksi, porkkanat vähän isommiksi ja keitin ne täysin pehmeiksi vähässä vedessä. Vesi pois ja juurekset soseeksi. Joukkoon loput aineet, kökkäreet pellille ja uuniin. Hiukan makeat rieskat olivat lämpiminä toimivaa (hävikki)herkkua.

lanttu-porkkanarieskat rieska rieskat lanttu porkkana leipä resepti

Lanttu-porkkanarieskat
5 dl lanttu-porkkanasosetta (syntyy puolikkaasta lanttupalasta ja 4-5 porkkanasta)
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa

Yhdistä soseen joukkoon jauhot, suola, kananmunat ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja; jos taas liian paksua, lisää tilkka maitoa. Paksun puuron kaltainen koostumus on tavoitteena.

Nostele pieniä kekoja kahdelle leivinpaperoidulle pellille ja taputtele ohuiksi rieskoiksi jauhojen avulla. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa vartin verran. Syö lämpimänä.

lanttu-porkkanarieskat rieska rieskat lanttu porkkana leipä resepti

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...