Kevään ensimmäinen raparperipiirakka leivottiin Maku-lehden huippusuositun ohjeen mukaan. Ohje on varsin runsas, pellin kokoinen, joten puolitin ainekset ja tein piirakan pyöreään vuokaan. Korvasin myös pohjataikinan piimän kermaviilillä, jolloin sain käytettyä koko kermaviilipurkillisen kerralla ja minimoitua puolitäydet purkinjämät jääkaapista.
Supermehevä piirakka sai kylkeensä lorauksen vaniljakastiketta. Raparperisesonki alkakoon!
Mehevä raparperipiirakka
Pohjataikina:
100 g kermaviiliä (puoli purkkia)
1 muna
Täyte:
5 dl raparperipaloja
125 g rahkaa
100 g kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
1,5 tl vaniljasokeria
Muruseos:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
Aloita muruseoksesta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Nypi murumaiseksi. Ota muruseoksesta neljäsosa erilleen toiseen kulhoon.
Lisää lopun muruseoksen joukkoon kermaviili ja muna ja sekoita. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Pilko raparperit ja levitä pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen aineet ja kaada raparperien päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia. Varo paistamasta liian kypsäksi, ettei piirakka kuivu.
Aloita muruseoksesta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Nypi murumaiseksi. Ota muruseoksesta neljäsosa erilleen toiseen kulhoon.
Lisää lopun muruseoksen joukkoon kermaviili ja muna ja sekoita. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Pilko raparperit ja levitä pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen aineet ja kaada raparperien päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia. Varo paistamasta liian kypsäksi, ettei piirakka kuivu.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti