sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Mehevä raparperipiirakka

Kevään ensimmäinen raparperipiirakka leivottiin Maku-lehden huippusuositun ohjeen mukaan. Ohje on varsin runsas, pellin kokoinen, joten puolitin ainekset ja tein piirakan pyöreään vuokaan. Korvasin myös pohjataikinan piimän kermaviilillä, jolloin sain käytettyä koko kermaviilipurkillisen kerralla ja minimoitua puolitäydet purkinjämät jääkaapista.


Supermehevä piirakka sai kylkeensä lorauksen vaniljakastiketta. Raparperisesonki alkakoon!

raparperipiirakka raparperi piirakka leivonta

Mehevä raparperipiirakka

Pohjataikina:
100 g kermaviiliä (puoli purkkia)
1 muna

Täyte:
5 dl raparperipaloja
125 g rahkaa
100 g kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
1,5 tl vaniljasokeria

Muruseos:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Aloita muruseoksesta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Nypi murumaiseksi. Ota muruseoksesta neljäsosa erilleen toiseen kulhoon.

Lisää lopun muruseoksen joukkoon kermaviili ja muna ja sekoita. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Pilko raparperit ja levitä pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen aineet ja kaada raparperien päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia. Varo paistamasta liian kypsäksi, ettei piirakka kuivu.

raparperipiirakka raparperi piirakka leivonta

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...