tiistai 26. heinäkuuta 2016

Marjainen välipalakakku

Bongasin alkuvuodesta Kinuskikissan sivuilta jännittävän välipalakakun ohjeen. Terveellinen kakku oli valmistettu proteiinipitoisia aineksia käyttämällä, jättäen kaikki kovat rasvat ja turhat sokerit pois. Kakku näytti kauniilta ja jos voisin syödä kakkua hyvillä mielin aamiaiseksi arkisin tai välipalana töissä, niin mikä sen parempaa!


Tokihan kakku erilaiselta maistui, ja täyteläistä juustokakun makua tältä on turha odottaa. Maku muistutti marjaista smoothieta tai rahkaista välipalaherkkua. Pohja oli mantelijauhon ansiosta tuhti ja vähämakea. Päällä oleva proteiinijuoma oli aika valju eikä vanilja siinä juuri maistunut. Siihen voisikin ripsauttaa vaniljajauhetta lisää makua tuomaan. Plussaa kakku sai hyvästä koostumuksesta ja helposta leikattavuudesta.


Ehdoton lisä olivat tuoreet mansikat sekä mustikat koristeena, sillä niistä tuli paljon lisää herkullisuutta kakkuun. Kannustan kokeilemaan, jos kaipaat terveellisempiä herkkuja sekä kakkua aamupalapöytään!


Marjainen välipalakakku

Pohja:
2 dl mantelijauhetta
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 valkuaista
125 g vauvojen hedelmäsosetta
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
5 liivatelehteä
2 kypsää banaania
200 g mustikoita
2 valkuaista
1,5 prk (à 250 g) maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 dl vaniljanmakuista proteiinijuomaa

Kuorrutus:
3 liivatelehteä
4 dl vaniljanmakuista proteiinijuomaa

Laita irtopohjavuoan (halk. 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Sivele alareunaan öljyä (näin taikina ei tartu reunukseen kiinni).

Tee pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää vatkaimella vatkaten joukkoon valkuaiset, hedelmäsose sekä öljy. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä hetki ja sivele sitten sudilla öljyä reunoille, jotta valmis kakku irtoaa siistimmin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Soseuta banaanit ja mustikat sauvasekoittimella ja lisää joukkoon rahka sekä sokeri. Kuumenna proteiinijuoma kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Jäähdytä hetki ja kaada mustikka-rahkaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varoen täytteen joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia tai yön yli.

Tee kuorrutus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puoli desiä proteiinijuomaa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada loppu juomasta mukaan ja kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

- Pulla

4 kommenttia:

  1. Namia! Näyttää hyvältä. Nyt kun tuoreita marjoja on saatavilla, on helppoa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä; marjat tosiaan tuo siihen kivasti lisää makua ja näyttävätkin kauniilta!

      Poista
  2. Kiitti ohjeesta, heti tekemään.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos kokeilet! Kiitos arvontavinkkauksesta, mutta taidan antaa muille mahdollisuuden; omat kaapit ovat jo niin täynnä kuppeja ja kulhoja :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...