maanantai 3. lokakuuta 2016

Lapsuuden kookospullat

Lapsuutensa kookospullia kaiholla miettinyt työkaverini kiikutti minulle kerran keväällä netistä löytämänsä pullaohjeen, jonka uskoi olevan lähellä sitä oikeaa, jo iäisyyteen hävinnyttä perinnereseptiä. Koska työkaverini ja pullataikina eivät souda samassa veneessä, sain mieluisaksi tehtäväksi testata reseptiä ja tuoda tuotokset aamukahvipöydän arvioitavaksi.


kookospullat pulla kookos leivonta mallaspulla

Kevät vaihtui syksyyn, ennen kuin pullanleivontainspiraatio iski minullekaan. Kookospullien salaisuutena on paksu, mehevä tahna, joka piiloutuu pullien kierteisiin.

kookospullat pulla kookos leivonta mallaspulla

Raadin arvion mukaan pullat olivat meheviä ja vienon kookoksisia; kookoksen maku olisi saanut olla vahvempi, joten seuraavalla kerralla teen taikinan kookosmaitoon ja ripottelen pinnalle vielä lisää hiutaleita koristeeksi. Perinnepullien etsintä on vasta alkanut!

Kookospullat

30 kpl

Taikina:
2,5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,75 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100 g kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 kananmuna

Tee pullataikina liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, kananmuna, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta loput jauhot vähitellen ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Tee täyte vaahdottamalla voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kookoshiutaleet ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat noin 25 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle, rullaa ja leikkaa rulla noin 15 palaan. Nosta palat pullavuokiin pellille. Tee samoin toiselle taikinapuolikkaalle. Kohota pullia peitettynä 15 minuuttia.

Voitele pullat ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...