keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Vegaaninen kookospannacotta & limoncelloveriappelsiinia

Kutsuin kylään ystävän, joka noudattaa gluteenitonta vegaaniruokavaliota. Sopivan tarjottavan keksiminen vei yllättävän paljon aikaa, mutta otin haasteen innolla vastaan. Joskus olen leiponut gluteenittomasti, mutta vegaaniuteen yhdistettynä tämä tuotti ongelmia. Pääruokaa miettiessä kasvikset eivät jostain syystä juolahtaneet ensin ollenkaan mieleeni :) 


Onneksi ystäväni vinkkasi kasviswokin olevan yksi esimerkki hänen lempiruoistaan, joten muokkasin luottowokkiani hitusen: liha vaihtui kylmäsavutofuun (mukava yllätys, sillä makua löytyi ja koostumus oli kunnollisen etukäteispaistamisen jälkeen kiva), osterikastike vaihtui normaaleihin mausteisiin ja munanuudelit riisinuudeleihin. 



kookos pannacotta kookospannacotta veriappelsiini limoncello vadelma jälkiruoka


Jälkiruoaksi tein Chocochilin reseptillä kookospannacottaa jättäen mangokiilteen pois. Toisin kuin yleensä, tämä pannacotta hyydytettiin liivatteiden sijaan perunajauholla. Kumottavaa tästä ei tule, mutta pannacottamainen koostumus saavutetaan kyllä. Maku oli keveän raikas, ja kookoksen maku tuli vienosti esiin. 

kookos pannacotta kookospannacotta veriappelsiini limoncello vadelma jälkiruoka

Veriappelsiinit ovat nyt jälleen sesongissa, joten tein niistä pannacotan päälle hedelmäsalsan vadelmien kanssa. Marinoin salsaa hetkisen limoncello-liköörillä, sillä sitruksinen maku toimii mainiosti kookoksen kanssa. 


Kookospannacotta & limoncellomarinoitua veriappelsiinia ja vadelmaa

4 annosta 


1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

2 veriappelsiinia
1,5 dl vadelmia
3 rkl limoncelloa
1 rkl hunajaa

Aloita pannacotan teolla, jotta se ehtii jäähtyä ennen tarjoilua. Laita kookosmaito kattilaan ja huuhtaise tölkki vedellä (1 dl). Lisää perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna pulpahtaa kerran. Nosta sivuun ja lisää vaniljasokeri sekä puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori. Jaa annosmaljoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmiksi. 

Kuori veriappelsiinit hedelmälihaa myöten ja paloittele kalvottomiksi lohkoiksi. Laita lohkot ja vadelma pieneen kuppiin ja kaada päälle limoncelloa. Ripottele joukkoon sokeri ja sekoita sekaisin. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia ja jaa sitten jäähtyneiden pannacottien päälle.

kookos pannacotta kookospannacotta veriappelsiini limoncello vadelma jälkiruoka

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...