Mämmikiintiöni tulee yhdestä annoksesta täyteen per pääsiäinen. Pelkiltään se ei maistu ollenkaan, mutta kunnon kermakylpy tai vatkattu vaniljakastike pelastaa tilanteen.
Astetta fiinimpi vaihtoehto on tehdä kauniisti kerrostettu mämmi-mascarponevaahto. Se syntyy vain kolmesta aineesta: mämmistä, vatkautuvasta vaniljakastikkeesta sekä mascarponesta. Toki voit mascarponen tilalla käyttää tavallista maustamatonta tuorejuustoa.
Kunnon vaahdoksi vatkattu vaniljakastike jaetaan kahteen osaan, joista toiseen yhdistetään mämmiä ja toiseen mascarponea. Kun vaahdot lusikoi kauniisti kerroksittain ja päälle tuprauttaa hiukan tummaa kaakaojauhetta, annos kelpaa hienosti pääsiäispäivällisen jälkiruoaksi.
Mämmi-mascarponevaahtomaljat
6-8 annosta
1 mämmituokkonen
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita puolet mämmin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä loppuvaahto sekä mascarponejuusto ja sekoita kunnolla.
Annostele kerroksittain laseihin. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
- Pulla
Kauniit annokset! Ja minäkin voisin maistaa, kun olen yhtä innokas mämminsyöjä kuin sinäkin :)
VastaaPoistaKiitos! Suosittelen tätä siksi yhdeksi "pakolliseksi" mämmiannokseksi. Tosin minusta pääsiäistä voi viettää loistavasti ilman yhtään tuokkosta :)
Poista