torstai 13. huhtikuuta 2017

Mämmi-mascarponevaahtomaljat

Mämmikiintiöni tulee yhdestä annoksesta täyteen per pääsiäinen. Pelkiltään se ei maistu ollenkaan, mutta kunnon kermakylpy tai vatkattu vaniljakastike pelastaa tilanteen.


mämmi mascarpone vaahto malja pääsiäinen jälkiruoka

Astetta fiinimpi vaihtoehto on tehdä kauniisti kerrostettu mämmi-mascarponevaahto. Se syntyy vain kolmesta aineesta: mämmistä, vatkautuvasta vaniljakastikkeesta sekä mascarponesta. Toki voit mascarponen tilalla käyttää tavallista maustamatonta tuorejuustoa.

mämmi mascarpone vaahto malja pääsiäinen jälkiruoka

mämmi mascarpone vaahto malja pääsiäinen jälkiruoka

Kunnon vaahdoksi vatkattu vaniljakastike jaetaan kahteen osaan, joista toiseen yhdistetään mämmiä ja toiseen mascarponea. Kun vaahdot lusikoi kauniisti kerroksittain ja päälle tuprauttaa hiukan tummaa kaakaojauhetta, annos kelpaa hienosti pääsiäispäivällisen jälkiruoaksi.

mämmi mascarpone vaahto malja pääsiäinen jälkiruoka

Mämmi-mascarponevaahtomaljat

6-8 annosta

1 mämmituokkonen
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita puolet mämmin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä loppuvaahto sekä mascarponejuusto ja sekoita kunnolla.

Annostele kerroksittain laseihin. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

mämmi mascarpone vaahto malja pääsiäinen jälkiruoka

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Kauniit annokset! Ja minäkin voisin maistaa, kun olen yhtä innokas mämminsyöjä kuin sinäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen tätä siksi yhdeksi "pakolliseksi" mämmiannokseksi. Tosin minusta pääsiäistä voi viettää loistavasti ilman yhtään tuokkosta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...