tiistai 13. kesäkuuta 2017

Cookies 'n' Cream Browniet mascarponevaahdolla

Mieti mielessäsi se täydellisen kostea, mehevä ja tahmainen suklaabrownie. Lisää siihen suklaisia keksinpaloja, jotka rouskuvat juuri sopivasti hampaissa brownien keskellä. Ja vielä tämän päälle täyteläinen, valkoinen vaahto, joka tuo vastapainoa suklaisuudelle. Tällainen superherkku on olemassa, tässä näin!


Cookies 'n' Cream Brownie leivonta keksi suklaa mallaspulla


Cookies 'n' Cream Brownie leivonta keksi suklaa mallaspulla

Bongasin Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaneen Liisa Westerbergin Makeaa-blogista näiden Cookies 'n' Cream Brownie -herkkupalojen ohjeen. Keksien yhdistäminen brownieihin on ollut trendinä jo jonkin aikaa, mutta kun yhdistelmä saa päälleen vielä paksun, kuohkean mascarpone-kermakerroksen, yhdistelmä on jo aika hurja. Ja hurja ensisijaisen positiivisessa mielessä!

Cookies 'n' Cream Brownie leivonta keksi suklaa mallaspulla

Browniehin voi käyttää amerikkalaisia Oreo-keksejä, mutta itse laitoin tavallisia Rainbow'n täytekeksejä, jotka toimivat aivan yhtä hyvin. Tärkeintä tämän onnistumisessa on jättää brownie kosteaksi sisältä eikä paistaa täysin kypsäksi ja samalla kuivaksi. Ja jos säilytät brownieta useamman päivän, suojaa pinta hyvin kelmulla, jottei se muutu nahkeaksi. Epäilenpä kuitenkin, että säilytysongelmia ei tällä herkulla tule!

Cookies 'n' Cream Brownie leivonta keksi suklaa mallaspulla

Cookies 'n' Cream Brownie

Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
100 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino tai Oreo)

Kuorrute:
250 g mascarponea
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
75 g suklaatäytekeksejä

Suklaakastike:
50 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa

Tee pohja. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoidun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle. Murra keksit pieniin paloihin ja levitä taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Tee kuorrute. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Levitä vaahto jäähtyneen pohjan päälle. Painele vaahtoon keksin paloja.

Tee kastike. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Lämmitä kerma ja kaada kulhoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kastiketta raidoiksi kuorrutteen päälle.

Säilytä brownie jääkaapissa huolellisesti kelmulla tai kuvulla peitettynä, ettei pinta kuivahda.

Cookies 'n' Cream Brownie leivonta keksi suklaa mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...