torstai 21. joulukuuta 2017

Lohimoussekakku – joulupöydän kuningas!

Joulun kalapöytä, yksi vuoden odotetuimmista (ruoka)kohokohdista, on taas täällä! Graavilohta, kylmäsavulohta, marinoituja silakoita, silliä, kalakakkuja... näitä pitää pöydästä löytyä, jotta joulu tuntuisi oikealta. Vuoden takaa blogista löytyy jo savulohikakun ohje, jossa kylmä- ja lämminsavulohi yhdistyvät kermaiseksi kokonaisuudeksi.


lohimoussekakku kalakakku joulu kalapöytä mallaspulla

Koska aina voi tavoitella vielä piirun verran parempia makuja, muokkasin vanhaa reseptiäni ja yhdistin siihen Maku-sivustolta löytyneen lohi-juustokakun ominaisuuksia omin variaatioin. Lohen lisäksi kakussa maistuvat tilli, sitruuna sekä ruohosipuli, ja siitä voi leikata paloja perunan seuraksi tai viipaleen saaristolaisleivän päälle. Kalapöydän ehdoton kuningasherkku on tässä!

lohimoussekakku kalakakku joulu kalapöytä mallaspulla


Lohimoussekakku
1 punasipuli
1 dl tuoretta tilliä
150 g kylmäsavulohta
200 g lämminsavulohta
2,5 dl vispikermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
4 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
rouhaisu mustapippuria

Koristeluun:
tuoretta tilliä
kirjolohenmätiä
sitruunaviipaleita

Hienonna sipuli ja tilli. Pilko lohet pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää myös sipuli, tilli sekä kalat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila sivuun ja liuota liivatelehdet joukkoon. Anna seoksen hetki jäähtyä ja lisää sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kalaseoksen joukkoon.

Vuoraa rengaskakkuvuoka kelmulla. Öljyä vuoka tarvittaessa kevyesti rypsiöljyllä, jotta saat kelmun helpommin asettumaan. Kaada massa vuokaan ja peitä tiiviisti foliolla. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Koristele tillillä ja halutessasi esimerkiksi mädillä ja sitruunaviipaleilla.

lohimoussekakku kalakakku joulu kalapöytä mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...