sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Intialaiset lihapullat linssi-kookoskastikkeessa

Kelpaisiko resepti, joka tuottaa lähes aidon intialaisen ruoan maun, mutta ei sisällä kilometrin pituista listaa tarvittavista tahnoista ja mausteista? Tämä monien etnisten herkkujen perisynti loistaa poissaolollaan tällä kertaa, sillä intialaisen maun tuo näihin pikkuisiin lihapulliin garam masala. Garam masala on maustesekoitus, joka koostuu tyypillisesti muun muassa juustokuminasta, kardemummasta, kanelista, korianterista, neilikasta ja mustapippurista, valmistajasta riippuen. Kertarysäyksellä saa siis kattavan sekoituksen vahvoja makuja ilman polttavaa tulisuutta.


intialaiset lihapullat linssi-kookoskastikkeessa resepti ruoka mallaspulla

Garam masalaa käytetään näissä lihapullissa sekä taikinassa että linssi-kookoskastikkeessa, jossa pullat kypsennetään kevyen ruskistuksen jälkeen. Kastike saa täyteläisen koostumuksensa nimensä mukaisesti punaisista linsseistä, ja makua pyöristää mukavasti kookosmaito. 

Ohjeen tähän näppärään arkiruokaan löysin Samasta padasta -kirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa kastikkeeseen käytettiin tuoreita tomaatteja (5 kpl), mutta talvisen ankeat tomaatit saivat kaupassa kääntymään tölkkitomaattien puoleen. Kastike onnistuu molemmin tavoin hyvin. 

intialaiset lihapullat linssi-kookoskastikkeessa resepti ruoka mallaspulla

Intialaiset lihapullat linssi-kookoskastikkeessa

Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 tl garam masalaa
0,5 tl suolaa

Linssi-kookoskastike:
0,5 dl punaisia linssejä
1 tlk kokonaisia tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala inkivääriä
vajaa puoli ruukkua korianteria varsineen
2 dl kookosmaitoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl chilihiutaleita
1 dl vettä
tuoretta korianteria

Aloita kastikkeesta. Laita linssit likoamaan kylmään veteen. Kuori valkosipuli ja inkivääri ja viipaloi paloiksi. Laita kaikki kastikkeen ainekset linssejä lukuun ottamatta korkeaan, kapeaan kulhoon ja surauta sekaisin sauvasekoittimella.

Tee lihapullat sekoittamalla garam masala ja suola tasaisesti lihan joukkoon. Muotoile kostein käsin taikinasta pieniä lihapullia. Ruskista pullat öljyssä pannulla.

Kaada kastike ruskistettujen lihapullien joukkoon ja lisää mukaan myös valutetut linssit. Hauduta 10-15 minuuttia, kunnes linssit ja lihapullat ovat kypsiä.

Ripottele joukkoon runsaasti korianteria ja tarjoa riisin kanssa.

intialaiset lihapullat linssi-kookoskastikkeessa resepti ruoka mallaspulla


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...