perjantai 20. huhtikuuta 2018

Uunibataatit mustapavuilla & hummuksella

Täytetyt uuniperunat on nähty, nyt tulevat uunibataatit! Kun unohdat bataatit uunin lämpöön yli tunniksi, jopa puoleksitoista, saat aikaan lähes toffeen makuista superherkkua! Bataatit makeutuvat uunissa ja niistä tulee vastustamattoman hyviä.


Toinen puoli uunibataatteja (ja niitä -perunoita) on tietysti hyvä täyte, joka tällä kertaa koostuu vain kasviksista. Kypsän bataatin sisään lusikoidaan täyteläistä hummusta, proteiiniksi mustapapuja, fetajuustoa, kermaista avokadoa sekä kevätsipulia, joka terävöittää makua. Mallas, joka ei ole suurin kasvisruuan ystävä, pisteli nämä poskeensa niin kovaa vauhtia, että tästä muodostui yksi uusista suosikkiruuistamme! 


Ohjeen näihin löysin keväällä pyörineestä Samassa liemessä -tv-ohjelmasta, josta on tulossa blogiin vielä useita muitakin yhtä hyviä reseptejä. Stay tuned!


Täytetyt bataatit

2 annosta

kaksi keskikokoista bataattia
1 prk mustapapuja
1 avokado
2 kevätsipulia
100 g fetajuustoa
1 lime
nokare voita

Hummus
1 prk (310/265 g) kikherneitä
2 rkl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Pese bataatit hyvin harjalla, kuivaa ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Töki haarukalla parin millin syvyisiä reikiä bataatteihin, jotta ne eivät räjähdä uunissa. Paista bataatteja 200 asteessa vähintään tunti, mielellään puolitoista. Tarvittaessa bataatit valmistuvat myös nopeammin, noin 40-45 minuutissa, mutta mitä pidempään annat niiden kypsyä uunissa, sitä makeammiksi ne muuttuvat.

Tee bataattien kypsyessä hummus. Yhdistä kaikki ainekset ja surauta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja koostumus; lisää tarvittaessa suolaa, sitruunaa tai tahinia makua antamaan sekä notkista öljyllä, jos hummus jää liian paksuksi.

Huuhdo ja valuta mustapavut, hienonna kevätsipuli ja paloittele feta. Kuutioi avokado ja purista päälle limeä, jotta avokado ei tummu.

Kun bataatit ovat kypsiä, leikkaa niihin viilto keskelle ja tipauta sisään nokare voita sulamaan. Lado bataatin koloon täytteitä haluamassasi järjestyksessä. Nauti!


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...